fbpx

Cum percepem astazi frumusetea? Ce mai inseamna ea?

In articolul de fata nu ne-am propus sa dezbatem noi subiectul, ci ne-ar placea sa aflam parerea ta! Ce crezi ca mai inseamna astazi frumusetea? De la ce am pornit si de unde intrebarea… Apropo, sunt Sofia, eu scriu articolul, am precizat acest lucru pentru ca intr-una din “disputele” mele cu Alina (iata si raspunsul la precizare), discutam despre “frumusetea” unei fotografii pe care eu o consideram relevanta pentru contextul in care o foloseam, in timp ce ea spunea ca nu pentru ca e prea calda.

In acel moment mi-am dat seama ca gandim standardizat, dupa canoane, in tipare, majoritatea oamenilor! Ca acceptam ceea ce ni se ofera pet ava, fara a mai gandi noi insine ce ne place. Luam o emisiune de scandal ca frumoasa, in detrimental alteia cu continut educational; consideram frumoase si “finute, elegante” femei care si-au facut implanturi, botox si alte interventii estetice. M-am intrebat ce ne dorim de fapt? Ce cautam spre exemplu, la un make-up artist? Ce asteptari avem de la o fotografie? Ce calitati trebuie sa aiba acea fotografie ca sa fie frumoasa?

Cred ca multe dintre noi uita cand se duc la un make-up artist, ca se duc sa fie machiate, nu photoshopate! Da, dragelor, make-up artistul nu e skin retoucher, e doar make-up artist! Imbunatateste ceea ce avem de la natura, acopera acneea si punctele negre, nu are un magic brush cu care sa le stearga… Nu poate sa faca buze perfect simetrice daca sunt asimetrice. Sigur vei spune “am vazut pe #instagram-ul lui X, un before and after in care una avea o buza sus si una jos si dupa #makeup erau perfecte…” Oare? Oare chiar ea i-a facut buzele simetrice sau …

Referitor la fotografie, pana la urma ce asteptari avem de la o fotografie…? Vrem photoshop? Se pare ca da, alegem sa fim machiate exact ca cele care, ghici ce? Nu sunt cel mai frumos machiate, ci cel mai fabulos photoshopate! That’s the ugly true! Apreciem doar pozele cu photoshop! Suntem incantati de textura tenului, pe care nu o gasim nici macar la bebelisi, idealul de piele al cosmeticienelor! Deci ce ne dorim?

Noi, #ABACADEMY, ne dorim sa inveti cum sa te machiezi pe tine sau alte persoane, cum sa pastrezi un ten natural daca este un ten frumos, cum sa acoperi anumite imperfectiuni ale chipului, cum sa accenuezi frumusetea ta naturala. Cine isi doreste sa insele privirile, cu un machiaj ca de photoshop, poate urma un curs de skin retouch. Noi recomandam ideea de naturalete, de fapt recomandam ideea de realitate, pentru ca in realitate mai avem un rid, o geana care nu ne sta perfect, un ruj poate, dat usor asimetric… Asta nu ne face mai putin frumosi, mai putin perfecti, ne face sa fim reali!

Acestea fiind spuse, ce este frumustea?

Leave a Reply