Cum sa iti pastrezi tenul curat

Chipul si mainile sunt partile cele mai expuse, insa tenul este cel mai sensibil de aceea ingrijirea sa corespunzatoare ii va prelungi elasticitatea de-a lungul timpului si va preveni aparitia ridurilor. Stiu ca s-a vorbit in nenumarate randuri despre demachierea si curatarea fetei, insa mi se pare ca nu este de ajuns.

Cand eram mica observam ca mama acorda o mare importanta tenului, se spala in fiecare dimineata cu sapun Camay sau Fa, apoi isi aplica o crema de galbenele, pe la 14 ani am inceput si eu sa o copiez. Apoi cand am descoperit produse adecvate de ingrijire a pielii mi-am facut un adevarat ritual. Etapele curatarii tenului la mine sunt:

Identificarea tipului de ten. Eu am tenul uscat, insa tu poti avea tenul normal, mixt sau gras. Identificarea corecta a tipului de ten te va ajuta sa alegi produsele potrivite. Daca ai pielea normala, spre exemplu, aceasta este in echilibru corect de umiditate, ulei si durabilitate. Este ceea ce incercam sa obtinem prin mentinerea tenului curat. In functie de tenul tau vei alege produsele potrivite pielii tale, nu trebuie sa uitam insa ca sunt persoane care au combinate mai multe tipuri de ten, gras cu uscat spre exemplu.

Foloseste un wash face de 2 ori pe zi. Odata dimineata si a doua oara seara. Fiecare tip de piele este diferit de aceea avem nevoie de produse diferite, s-ar putea sa testezi ceva produse pana sa le gasesti pe cele potrivite tie, la fel am facut si eu. Prin spalarea efectiva a fetei vrem sa indepartam celulele moarte, germenii sau excesul de sebum.

Usuca fata cu un prosop curat. Nu frectiona chipul cu prosopul, uscarea se face prin tapotare. Textura prosopului este abraziva si risti sa descuamezi pielea.

Foloseste lotiune tonica. Nu este musai, insa daca ai tenul gras lotiunea tonica te va ajuta foarte mult prin eliminarea excesului de sebum, celule moarte ce raman dupa spalarea tenului. Este o cale foarte buna sa hranesti tenul cu antioxidanti si retinoizi.

Trateaza pielea din jurul ochilor cu blandete. Nu agresa ochii, in jurul ochilor evita sa folosesti produse exfoliante sau abrazive. Aceasta parte a fetei este foarte delicate. O alta forma de agresare este spalarea pe ochi cu apa rece dimineata.

Evita sa iti atingi fata. Atingandu-ti fata nu faci decat sa cresti numarul bacteriilor ce vor duce la inflamarea porilor si aparitia acneei. Daca te machiezi si trebuie sa atingi fata, asigura-te mai intai ca te-ai spalat pe maini.

Foloseste produse de machiaj potrivite tenului tau. Daca ai tenul gras foloseste un fond de ten matifiant, cum daca ai tenul uscat este indicat sa folosesti un fond de ten hidratant, mineral. Sunt in piata unele produse “non-acneice” daca stii ca ai astfel de probleme cauta-le, te vor ajuta sa previi. De asemenea sunt produse ce nu inchid porii sau nu accentueaza ridurile. Evita tot ce pare a fi expirat, iti poate crea mari probleme, de la produse cosmetice la macare. Cele mai potrivite produse de machiaj sunt cele pe baza de apa sau cu continut de minerale.

Bea multa apa. Chiar daca nu implica procesul de curatare a fetei, este unul dintre sfaturile cel mai des intalnite, hidratarea organismului atrage o buna functionare, astfel poti preveni aparitia ridurilor timpurii, a acneei sau chiar a porilor deschisi.

Pe langa sfaturile de mai sus adauga si miscare, fructe si legume din care iti extragi mineralele si vitaminele necesare organismului dar mai ales tenului. La cursurile de machiaj ABA MAKE-UP ACADEMY, prima sedinta a cursului este de ingrijire a tenului. Stiu ca nu am vorbit despre crema de fata sau demachiant, dar nu despre asta este vorba ci despre curatirea tenului.

Kiss, kiss

Alina

Enjoy the beauty!

Comments are closed