fbpx

Smo… Smok… Smoky eyes, Tendintele din acest sezon il readuc in centrul atentiei

Smoky eyes-ul este machiajul pe care il iubesc si il urasc in acelasi timp! Il iubesc reinterpretat, futurist, vintage, fashion si clasic. Aproape il urasc atunci cand il vor ascutit la colturi, agresiv, vulgar! Acest machiaj este sexy, senzual, plin de mister, vulgaritatea nu are ce cauta aici, cel putin, nu din punctul meu de vedere!

Revenit in tendinte intr-o forma pe care, eu personal, o iubesc, nu am pierdut ocazia si am dat curs invitatiei lansate de revista ESTETICA pentru care realizat un material despre cum sa obtii un astfel de look! Rezultatele le puteti descoperi in revista Estetica, numarul 32 sau parcurgand articolul de fata, in care veti regasi etapele machiajului.

  1. Se aplica fondul de ten crema si sunt corectate imperfectiunile cu un corector. Tenul natural este in tendinte sezonul acesta. Il poti obtine cu produsul Pro Longwear de la MAC Cosmetics.
  2. Ca sa dam luminozitate ochilor vom folosi un fard intr-o nuanta deschisa, usor irizant. Acesta va fi aplicat in coltul intern al ochilor si pe arcada. Cu un fard in nuante de cupru, aplicat in pliul pleoapei, vom realiza trecerea dintre nuantele inchise de pe pleoapa mobila spre nuantele deschise de pe arcada.
  3. Intensificarea machiajului se face prin aplicarea unui fard negru, aplicat pe pleoapa mobila si spre arcada. Prin tehnica blending realizam degradeul de la negru intens de pe pleoapa mobila la fumuriu pe arcada.
  4. Pentru a da un aspect metalic machiajului, aplicam un fard in nuante metalice in pliul ochiului si in centrul pleoapei mobile. Efectul metalic se obtine prin pulverizarea asupra fardului a unui spray fixator, Fix + Brume Fixante de la M.A.C. Poti obtine un look ca cel din imagine folosind fardurile M.A.C., nuantele Dazzle Light, Coppering, Dark Dare si Legendary Lure.
  5. Pentru a crea senzatia de ochi mari, aplicam pe zona waterline un creion dermatograf alb.
  6. Pentru a alugi si a da volum genelor, aplicam mascara, miscarile se fac de la baza genelor spre varf fara a trage spre stanga sau dreapta peria.
  7. Cum machiajul ochilor este intens, vom pastra buzele in nuante cat mai naturale, aplicand un ruj/gloss nude.

Ca o exceptie, astazi am mentionat si produsele folosite, asta pentru ca trendul a fost propus de MAC COSMETICS si se numeste LOVE WORN pe de o parte, pe de alta parte primesc intrebari despre produsele folosite!

Daca make-up artistii puneau accent pe perfectiune, MAC Cosmetics ne propune un trend in care imperfectiunile sunt vazute ca fiind senzuale. Smoky eyes-ul este reinterpretat, nuantele sultry de gri sunt elemente centrale ale machiajului. Look-ul final trebuie sa arate ca si cum ar fi fost purtat cu o zi inainte.

Daca acest machiaj ti se pare imposibil de realizat, te invit la cursurile de machiaj, modulul incepatori, unde, din cele 12 sedinte, cat are cursul, una este dedicata in intregime acestuia.

Echipa a fost formata din:

MUA –Alina Brailescu

FOTO Tibi Vintur

Model Red 70’s Alexandra – Best Models

Model Love Worn – Brînduşă Best Models

Enjoy the beauty!

Alina

Comments are closed