fbpx

Machiajul in functie de varsta

De fapt unul dintre motivele pentru care ne machiem vine din dorinta de a pacali varsta! Un machiaj perfect te ajuta sa ascunzi ridurile adunate in ani, iar pentru cele tinere pot adauga cativa ani, daca este nevoie. Dincolo de make-up artist-i, care cu siguranta s-au confruntat cu astfel de cazuri, cred ca fiecare dintre noi am avut momentul nostru de “mai mult”, “mai putin” sau “sa nu se vada”.

 

Intre 18 si 25 de ani ne dorim cativa ani in plus, vrem sa fim mai mature, vrem sa atragem atentia si sa uitam de tenul nostru de copil, de aceea avem tendinta de a abuza de negru, iar fondul de ten ne tine maxim doua saptamani, il aplicam dimineata, la pranz si seara. Excesul este caracteristic acestei varste.machiajul in functie de varsta

Intre 25-35 de ani deja ne cunoastem trasaturile, stim ce ne dorim si ce ne avantajeaza, este varsta la care ne machiem cat sa ne stea bine, nici prea mult nici prea putin. Ne-am dori sa pastram frumusetea acestei varste pentru tot restul vietii. Machiajul nu ne face probleme si putem purta orice.

machiajul in functie de varsta

La + 35 intram in panica, ridurile isi fac prezenta, elasticitatea tenului scade si orice punem pe fata pare prea mult. Incep intrebarile si cautam raspunsul unui specialist, din acest punct devenim dificile.“Pretentii” si torente de intrebari: e bine sa pun fond de ten sau nu? Pot purta ruj rosu? Mi se vad ridurile? Nu e prea mult negru? Tirul de intrebari nu scade!

machiajul in functie de varsta

Eu fac parte din categoria + 35, mai nou. Inteleg intrebarile si impartasesc ingrijorarea lor, de aceea ca make-up artist dar mai ales ca femeie, incerc pe cat posibil sa le dau ce au nevoie. Cateodata imi doresc sa arat de 20 si folosesc in exces produse, cateodata vreau sa fiu cea de la 25 de ani si de putine ori imi doresc sa fiu in pielea mea de 35+. Cu siguranta ca mine gandesc si multe alte femei.

12080709_10208060761096007_923435861_n

Ca make-up artist cu o experienta de peste 14 ani, te sfatuiesc sa porti machiajul care te face sa te simti bine, nu iti schimba machiajul, ajusteaza produsele folosite. Daca inainte foloseai fond de ten cu acoperire mare, acum foloseste unul cu acoperire mica sau medie. Daca inainte foloseai farduri cu textura satinata, acum poti folosi acelasi fard in varianta mata. Nimic nu ne poate opri in a fi frumoase, fiecare varsta isi are frumusetea ei, chiar si ridurile sunt frumoase in anumite momente.

Spun asta acum, insa am si eu momentele mele de slabiciune cand ma gandesc cu nostalgie la anii tineretii…

 

Revino la meniul principal, click, aici.

See you next time,

Alina

Enjoy Beauty

 

 

 

 

Comments are closed