Pudra - primul produs cosmetic

Ceea ce ar trebui sa stie orice femeie este ca intr-un machiaj, de orice fel, un rol extrem de important il joaca baza. Asta le spun si cursantelor mele inca de la primul curs. Fondul de ten, corectorul (anticearcanul, cum mai este denumit) si pudra compun baza unui machiaj. Atat eu cat si ceilalti make-up artisti recomandam sa pastrati aceasta ordine cand aplicati produsele enumerate mai sus.

Secole la rand femeile au fost in continua cautare a unor solutii care sa le sporeasca frumusetea si sa le ascunda imperfectiunile. Chiar si cu riscul de a-si pierde viata, reprezentantele sexului frumos au testat pe propriile fete produse ce aveau la baza plumb, arsenic, mercur si alte solutii nocive.

Pudra are o istorie extrem de indepartata, iar in Europa aristocrata a ocupat un loc de frunte in preferintele femeilor. Fie ca o foloseau pentru a masca cicatricele lasate de anumite boli, fie pentru infrumusetarea perucilor, pudra a avut un rol foarte inportant in istoria cosmeticelor.

elizabeth.jpg w=620

Epoca faimoasei regine Elisabeta I a Angliei a ridicat la rang inalt acest produs. De asemenea, gheisele utilizau pudra de orez pentru a-si colora fetele.

images5

Atat in culturile orientale, cat si in cele europene pielea de culoare alba avea un statut privilegiat. Pudra aplicata pe tenul femeilor aristocrate ofereau un aer superior.

Astazi o gasim sub forma unui produs cu foarte multe imbunatatiri, realizat din matase naturala, aur si alte elemente benefice tenului.

Tipuri de pudra

Pudra pulbere sau pudra libera

Acest tip de pudra este foarte utilizat in viata de zi cu zi, dar mai ales in televiziune. Un atuu al acesteia este ca nu schimba nuanta fondului de ten, deci o puteti utiliza cu incredere. Rolul cel mai de seama al pudrei libere este de a fixa machiajul si de matifiere.

Tonurile in care o puteti gasi este de la alb, la ivory si pana la bej.

Eu recomand sa utilizati pudra pulbere HD de la Make-up For Ever.

index

Pudra compacta

Profesionistii au creat acest tip de pudra in special pentru persoanele care au un ten gras. De aceea trebuie sa fie nelipsita din posetele femeilor ”inzestrate” cu un astfel de tip de ten. Avantajele acestui produs sunt ca asigura o fixare de durata si absoarbe excesul de sebum.

Recomandarea mea se indreapta catre produsul FIX de la M.A.C

images 3

Trebuie sa retineti ca pudra se aplica peste fond de ten si corector fiind al treilea produs care vine in completarea bazei machiajului. Daca doriti o finisare light utilizati o pensula mare de pudra atunci cand aplicati produsul. In schimb, daca urmariti sa realizati o finisare mare folositi buretelul flausat (pe care il gasiti in cutia pudrei atunci cand o cumparati).

Se aplica prin tapotari usoare din aproape in aproape, de sus in jos si din mijloc catre exterior.

Pont! Cu ajutorul pudrei puteti evita formarea linilor fine din jurul ochilor. Estompati excesul de fond de ten cu ajutorul degetului, dupa care aplicati pudra prin tapotari usoare.

CLICK HERE TO GO BACK

Enjoy beauty!

Leave a Reply