fbpx

Cum ne machiem iarna

 

Nu demult v-am promis că voi aborda pe blog articole în care vă voi explica cum să ne machiem în funcție de evenimente , de tendințe, etc.

Acum este un moment bun deoarece a venit frigul și zăpada și vrem să arătăm cât mai bine.La fel ca vara , iarna există riscul să ni se scurgă machiajul și din cauza intemperiilor să nu mai arătăm atât de proaspete ca atunci când am ieșit pe ușă.

Înainte de a începe, voi admite că sunt PRO fond de ten iarna din simplul motiv că ne apără tenul de frig, nu îl usucă și previne apariția ridurilor. De asemenea te ferește de înroșirea aceea neplăcută.

Vom începe cu un gomaj(vezi ce mască ți se potrivește în funcție de ten-articolele anterioare), apoi vom aplica o cremă hidratantă.Aveți grijă să alegeți una hidratantă cu absorbție rapidă, pentru a preveni patinarea fondului de ten.

În continuare aplicăm fondul de ten , ținând cond de faptul că iarna avem pielea mai deschisă , deci eu recomand o nuanță mai deschisă decât cea pe care o folosiți vara când sunteți bronzate.

Pentru acest anotimp , prefer un fond de ten cu acoperire mare , de accea eu aleg Flower Foundation de la Bourjois.După care, folosiți anticearcăn dacă este necesar.

Întotdeauna recomand pudra matifiantă pentru un ten perfect.Va da un aspect impecabil tenului și vom evita astfel și cuperoza.(înroșirea tenului).Le spun și cursantelor mele că acesta este pasul cel mai important în realizarea unui machiaj profesional, obținerea unui ten perfect, asemenea pânzei pictorului.

Aplicăm blushul și începem machiajul ochilor. În anotimpul rece putem opta pentru o evidențiere a ochilor, cu creion negru sau tuș alături de nuanțele albastru, kaki, maro, arămiu, în funcție de ochi.

Mie îmi place foarte mult iarna lookul femeii din Rusia, cu ochi deschiși și nuanțe inchise pe pleoape.

Despre mascara pot să spun că este un must have să aveți unul waterproof în trusă. Este ideal iarna,toamna, pe ploaie, zăpadă sau la piscină.

Pentru buze eu folosesc un gloss cu hidratare, sau pentru seară un ruj cremos.

Recapitulare:hidratare, matifiere ten, mascara waterproof și gloss sau ruj cu factor de protecție, cremos.

Leave a Reply